Next Media Kitchens

Name:
Next Media kitchens
Collaboration:
Besau Marguerre
Industry:
Kitchens, Office spaces
Country:
Germany
Project size:
15.7 m²

1076 kg CO2 saved, 314 kg virgin plastic saved.

Objective

After nearly six months of conception and realisation, Studio Besau Marguerre completed an interior project for Next Media’s innovation space in Hamburg, a concept including waterproof Polygood® panels suited for surfaces in the staff bar and kitchen areas. As a hub for Hamburg’s media and digital ecosystem, Next Media wanted an inspiring space where different colour schemes demarcate zones within the open workspace.

Approach 

Clever design can show without words that this is about dynamic and innovative ways of working. ⁠The colour gradients that Besau designed run through all the rooms, and are symbolic of the fluid transitions in our contemporary, flexible working world. ⁠⁠

The colour palette was specifically chosen to support different work requirements in terms of colour psychology and to reflect their fluid transitions – from relaxed communication in the warmer colour zones in the “Meet” area to focused concentration in a cooler colour world in the “Work” area.⁠ The colour design also enables a clear allocation of the rooms and also serves as a visual guidance system.⁠

We like that our Reverse Timeless Duo serves as the countertop and backsplash for the “Work” area’s wet bar, in between royal blue and teal cabinetry, in a niche that overlooks the open office. Timeless Duo is in a yellow- and rose-hued “Meet” space for a long, galley kitchen. 

Impact

The colour palette works to make an office space meaningful, and using a recycled surface material like Polygood® gives the hub that much more meaning. 

Project patterns
Similar projects
Earth-friendly style: Foot Locker store on the Champs-Elysées, Paris
Azul Mediterraneo
Regina Lamp Collection
Les Rendez-vous de la Matière

Have a Project in Mind?

Let's talk!